Această analiză măsoară cantitatea de acizi grași omega-6 și omega-3 din celulele roșii ale dumneavoastră.

Cei mai întâlniți acizi grași omega-3 sunt acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Porțiunea acestor două tipuri de acizi grași din toți acizii grași întâlniți în membranele celulelor roșii, în procente, reprezintă ceea ce numim Indexul Omega-3. Indexul Omega-3 reprezintă o bună metodă de a măsura dacă beneficiați de suficienți acizi grași omega-3 în dieta dumneavoastră obișnuită. Un Index Omega-3 care este mai scăzut de 4 indică un risc mai ridicat de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare.

Raportul dintre acizii grași omega-6 și omega-3 din membranele dvs. celulare ne oferă date despre capacitatea de a funcționa la nivel optim. Veți găsi mai multe informații despre cum să interpretați rezultatele analizei mai târziu în raport.

Indexul Omega-3 variază de obicei între 0 și 12%. Un index Omega-3 mai scăzut de 4% indică un risc mult mai ridicat pentru afecțiuni cardiace decât un index mai mare de 8%. Cu valori între 4 și 8% riscul de afecțiuni cardiovasculare încă poate fi redus prin adăugarea aportului de acizi grași marini omega-3 și creșterea valorii indexului. Valorile peste 8% indică cel mai scăzut risc de afecțiuni cardiace.

Dacă aveți o valoare a indexului Omega-3 mai scăzută de 8%, ar trebui să creșteți cantitatea de grăsime marină din dieta dvs pentru a atinge o valoare de peste 8%.

 • Dacă indexul dvs. Omega-3 este între 0 și 4%, trebuie să luați cel puțin 2 grame de acizi grași marini zilnic (sau 14 grame pe săptămână). Este recomandată efectuarea unui nou test în 4 luni. Poate fi necesară menținerea aportului zilnic menționat mai sus pentru mai mult de 4 luni înainte de a obține rezultatele dorite pentru indexul Omega-3.
 • Dacă indexul dvs. Omega-3 este între 4 și 8% ar trebui să luați cel puțin 2 grame de acizi grași marini zilnic (sau 14 grame pe săptămână). Este recomandată efectuarea unui nou test în 4 luni.
 • Dacă indexul dvs. Omega-3 este mai ridicat de 8% acesta indică faptul că beneficiați de suficienți acizi grași din pește sau acizi grași marini. Ar trebui să continuați cu o cantitate similară de acizi grași marini sau acizi grași din pește ăn dieta dvs. Este recomandată efectuarea unui nou test în 12 luni.

Raportul Omega-6 (AA)/Omega-3 (EPA) reprezintă cantitatea relevantă de niveluri ale acidului arahidonic omega-6 (AA) și ale acidului eicosapentaenoic (EPA) în membrana celulară a celulelor dvs. roșii. Raportul ne arată distribuția de grăsimi vegetale și grăsimi marine din dieta dvs.

Dacă raportul sau cantitatea relativă este prea ridicat/ă, înseamnă că ați beneficiat de prea puțină grăsime marină înd dieta dvs. pe parcursul a ultimelor 120 de zile. Procesele normale de reparație ale corpului vor fi întârziate. De asemenea, timpul necesar pentru refacere după efort fizic poate fi mărit semnificativ dacă raportul este ridicat.

Raportului i se acordă o importanță semnificativă atunci când se evaluează puterea sistemului imunitar. În epoca de piatră, când oamenii trăiau cu carne și câteva legume, raportul era de 1:1. Un țel dezirabil este un raport de 3:1. Un raport mai scăzut de 5:1 este la limită, și prezintă potențial pentru îmbunătățire. Din cauza dietei zilelor noastre, întâlnim des un raport de 10:1 sau chiar mai mare la foarte multe persoane.

Dacă raportul dvs. Omega-6/Omega-3 este mai mare ridicat decât 3:1 ar trebui să creșteți aportul dvs. de grăsimi marine. Dacă raportul dvs. Omega-6/Omega-3 este mai ridicat decât 5:1 ar trebui să luați un minim de 2 grame de acizi grași marini (omega-3) zilnic, sau 14 grame pe săptămână. Este recomandată efectuarea unui nou test în 4 luni.

Un raport Omega-6/Omega-3 apropiat sau mai scăzut decât 3:1 va contribui la îmbunătățirea sistemului imunitar și la prevenirea răspunsurilor inflamatorii ale organismului. Un raport Omega-6/Omega-3 mai ridicat decât 3:1 va crește riscul de răspunsuri inflamatorii în organism.

 • Un raport Omega-6/Omega-3 peste 10:1 indică un risc semnificativ ridicat de răspunsuri inflamatorii pe termen lung în cazul infecțiilor sau rănilor, dar și un reducerea capacității sistemului defensiv împotriva daunelor celulare. Se recomandă luarea unui minim de 2 grame de acizi grași marini (omega-3) zilnic, sau 14 grame pe săptămână. Este recomandată efectuarea unui nou test în 4 luni, deoarece durată de viață a celulelor roșii (eritrocitele) este de 120 de zile.
 • Un raport Omega-6/Omega-3 între 10:1 și 3:1 indică un risc oarecum ridicat de răspunsuri inflamatorii pe term lung în caz deinfecții sau răni, dar și o capacitate redusă a sistemului defensiv împotriva daunelor celulare. Se recomandă luarea unui minim de 2 grame de acizi grași marini (omega-3) zilnic, sau 14 grame pe săptămână. este recomandată efectuarea unui nou test în 4 luni, deoarece durata de viață a celulelor roșii (eritrocitele) este de 120 de zile.
 • Un raport Omega-6/Omega-3 sub 3:1 indică faptul că beneficiați de suficienți acizi grași din pește sau acizi grași marini.

EQ OMEGA3 TEST KIT INCLUDE:

 1. Șervețel antiseptic
 2. Lansetă (incl. una de rezervă)
 3. Portcard
 4. Cardul de colectare a mostrei de sânge
 5. Bandaj
 6. Plic preplătit
 7. Săculeț cu agent de uscare
EQ Omega-3 Test Manual De Instrucțiuni

CUM SĂ COLECTAȚI MOSTRE DE SÂNGE PE HÂRTIA FILTRATĂ

1.Deschideți ambalajul kit-ului test și așezați conținutul aproape de dumneavoastră. Verificați conținutul și scoateți portcardul de colectare a mostrei de sânge (c). Plasați portcardul pe o suprafață curată înainte de a scoate cardul de colectare a sângelui (d). Deschideți pachetul ce conține șervețelul medical antiseptic (a) și bandajul (e).

2.Spalați-vă mâinile cu atenție (1-2 minute) cu săpun și apă caldă, uscați cu minuțiozitate. Stați într-o poziție dreaptă și frecați-vă mâinile pentru 10-20 de secunde pentru a îmbunătăți circulația sângelui. Scoateți șervețelul medical antiseptic (a) și curățați-vă vârful degetului inelar.

3.Răsuciți vârful protective al lansetei (b). Notă! Mecanismul lansetei funcționează o singură data.

4.Așezați capul mai mic al lansetei pe partea vârfului degetului dumneavoastră inelar și apăsați cu fermitate lansetă în deget până auzit un sunet de clic. Veți avea nevoie să vă administrați acest test dumneavoastră: folosiți lanseta pentru a vă înțepa propriul deget.

5.Strângeți degetul ușor și permiteți să se formeze o picătură mare de sânge.

Așezați degetul cu picătura de sânge deasupra cercului de pe hârtia filtrate și lăsați picătura de sânge (nu degetul) să atingă hârtia în mijlocul unuia dintre cercurile de pe cardul ce colectare a sângelui (d) (vedeți desenul). Repetați procedura pentru a umple cel de-al doilea cerc.

6.Presați șervețelul medical antiseptic (a) pe degetul dumneavoastră si apoi atașați bandajul (e).

7.Îndepărtați partea din stânga a cardului de colectare a mostrei de sânge și păstrați-o.

Partea dreaptă a cardului cu cercurile de sânge trebuie să fie pusă înapoi în portcard (c). înainte de a îl pune în plicul preplătit (f). NU îndepărtați pliculețul cu agent de uscare (g) din plicul preplătit (f). Trimiteți-l prin poștă imediat, cel mai târziu ziua următoare.

PS! Nu uitați să păstrați partea stângă a cardului cu ID-ul dumneavoastră – aveți nevoie de acesta pentru a vă vedea rezultatele pe omegaratiotest.com în 15-20 de zile lucrătoare.

8.Result: Use your ID card number (left part of the blood collection card) to search for your result on omegaratiotest.com in 15-20 business days.