Pot administra Ulei de peste Omega-3 in sarcina?

Acum ca esti insarcinata, probabil ca simti ca trebuie sa devii peste noapte un expert in nutritie. La urma urmelor, ceea ce mananci si bei – precum si ceea ce eviti, toate vor influenta dezvoltarea copilului tau. Anumite alegeri sunt usor de inteles si logice, cum ar fi sa mananci multe fructe si legume si sa nu consumi alcool. Dar in ceea ce priveste pestele sau fructele de mare? Daca esti confuza daca este permis sau nu sa mananci peste in impul sarcinii, nu esti singura. Acest articol te va ajuta sa intelegi care sunt recomandarile specialistilor in ceea ce priveste consumul de peste sau fructe de mare in sarcina.

Care este legatura intre peste si sarcina?

Pestele este o sursa importanta de proteine, fier si zinc – nutrienti esentiali pentru cresterea si dezvoltarea copilului. In plus, acizii grasi omega-3 care se gasesc in multe feluri de peste, ajuta la dezvoltarea creierului copilului. Exista doua tipuri de suplimente de ulei de peste, unul fiind sigur, iar celalalt nu:

  1. Suplimentele din peste sunt sigure in sarcina
  2. Suplimentele din ficat de peste nu sunt sigure in sarcina

Ulei de peste Omega 3 pentru mame si copii

Ulei de pește 100% pur din zona arctică + ulei de măsline presat la rece cu gust natural de lămâie. Specialiștii susțin că uleiul de pește este un produs excelent pentru copii, iar substanțele nutritive pe care le conține sunt obligatorii în dezvoltarea lor. Grăsimile nu-s privite cu ochi buni în lumea modernă. Căutăm alimente cu 0% grăsime, nu mâncăm nimic dacă e prea gras. Insă 60% din creier e reprezentat de grăsimi! Pentru a se dezvolta și a funcționa la capacitatea optimă, creierul are nevoie de grăsimi Omega 3. Ritmul de creștere a creierului în uterul mamei și în primii 4-5 ani după naștere este remarcabil, mult mai intens decât în copilăria târzie sau la maturitate. Contează enorm ca în perioada intrauterină și în primii ani de viață, copiii să primească o cantitate mare de acizi grași precum și Mamele însărcinate și în timpul alăptării! Deoarece uleiul EQ are un gust și miros foarte bun de lămâie se poate administra și crud sau cu sucuri de fructe.

PENTRU INIMA COPIILOR
Contribuie la functionarea si dezvoltarea normala a inimii.

PENTRU CREIERUL COPIILOR
Contribuie la functionarea si dezvoltarea normala a creierului. Femeile insarcinate si in timpul alaptarii: 450mg DHA & 250mg EPA contribuie la dezvoltarea creierului la fat si a copilului.

PENTRU OCHII COPIILOR
Contribuie la mentinerea sanatatii ochilor. Bebelusi pana 1 an: 100mg DHA contribuie
la dezvoltarea vizuala normala.

PENTRU SISTEMUL IMUNITAR
Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.

COLOGNE LIST ®
Testat pentru substanțe interzise și aprobat de către Cologne List®. koelnerliste.com

EQ Pure Arctic Oil are
cel mai scăzut nivel de oxidare de pe piaţă!

Valoarea TOTOX al uleiului EQ, cea care ne indică gradul de oxidare, figurează între 4-6. Uleiurile proaspete cu TOTOX mai mic de 6-8 se pot administra pe termen lung fără pauze sau de femei însărcinate/în timpul alăptării, copii și bebeluși*. Uleiurile râncede au efecte negative asupra sănătății. Organizația Internațională a Producătorilor de Uleiuri  Omega-3 (GOED: Global Organization for EPA and DHA Omega-3) recomandă o valoare maximă TOTOX de 26. Un studiu norvegian a arătat că dintre 113 de produse Omega-3 controlate numai 4 au avut o valoare a TOTOX-ului de sub 26 (cu cât rata oxidării este mai mică, cu atât mai bine). Uleiul rânced și oxidat inhibă dezvoltarea normală a celulelor, deteriorează structura lor și cauzează moartea acestora, provoacă procese inflamatorii, are efecte negative asupra fătului, etc…

Baby Care cu Omega 3

Doza zilnica recomandata este de 0,3ml la 1kg greutate corporala in primele 2 luni, dupa care 0,15 ml la 1kg greutate corporala. 10 ml EQ PURE ARCTIC OIL = 1.52g OMEGA3

VarstaMFGravideAlaptare
0-6 luni0.5 g0.5 g
7–12 luni0.5 g0.5 g
1–3 ani0.7 g0.7 g
4–8 ani0.9 g0.9 g
9–13 ani1.2 g1.0 g
14–18 ani1.6 g1.1 g1.4 g1.3 g
19-50 ani1.6 g1.1 g1.4 g1.3 g
51+ ani1.6 g1.1 g

Sursa: www.ods.od.nih.gov

Flacoanele nedesfacute trebuie sa fie depozitate intr-un loc intunecat, uscat si racoros, iar flacoanele deschise trebuie sa fie tinute la frigider si sa fie folosite in maxim 90 de zile. Daca este depozitat la sub 4º C produsul poate deveni opac datorita uleiului de masline. Dupa cateva minute la temperatura camerei va deveni din nou transparent. Sa nu depozitati la indemana copiilor mici!

Ulei de Peste (EPA si DHA), Ulei de Masline Presat la Rece, Vitamina E (Antioxidant), Aroma naturala de Lamaie, Vitamina D3.

Per 7,5 mlPer 12 ml
Energie60,75 kcal97,21 kcal
Grăsimi
Saturate1 381 mg2 210 mg
Monounsaturate3 549 mg5 678 mg
  dintre care Omega-91 040 mg1 664 mg
Polinesaturate1 295 mg2 072 mg
  dintre care Omega-31 144 mg1 832 mg
  dintre care EPA397 mg635 mg
  dintre care DHA567 mg907 mg
Polifenoli0,6 mg1 mg
Vitamina D3 6,25 mcg (125 %*)10 mcg (200 %*)

*Din valoarea de referință RDI

EQ Pure Arctic Oil are cel mai scăzut nivel de oxidare de pe piaţă. Valoarea TOTOX, cea care ne indică gradul de oxidare, este intre 4-6. (Produsele Omega-3 cu TOTOX mai mic de 6-8 se pot administra pe termen lung (12-24 luni fara pauze – Sustine Dr. Hogne Vik) sau de femei insarcinate/in timpul alaptarii, copii si bebelusi*)

Din păcate, foarte puține produse Omega-3, ce apar pe piață, sunt proaspete. Studiul norvegian nr. 196 RUBIN a fost publicat în Septembrie 2010. Aceasta a prezentat un rezultat șocant cu privire la calitatea produselor Omega-3 disponibile în comerț pe piața din Norvegia. Au controlat prospetimea si nivelul de oxidare a 113 de produse Omega-3 cu ajutorul Indicelui „TOTOX” („TOTal OXidation Value” – „Nivelul Total de Oxidare”).

În anul 2006, Studiul Turner a dovedit că, atât PEROXID-ul, cât și ANISIDINA, deteriorează organismele vii, inclusiv organismul uman. Astfel, au ajuns la concluzia că uleiurile râncede au efecte negative asupra stării noastre generale de sănătate. Organizația Internațională a Producătorilor de Uleiuri  Omega-3 („GOED” : „Global Organization for EPA and DHA Omega-3”) recomandă o valoare maximă de TOTOX de 26, pe când Pharmacopeea Europeană recomandă o valoare maximă de 30.

Studiul RUBIN, menționat mai sus, a arătat că, dintre 113 de produse Omega-3 controlate, numai 4 au avut o valoare a TOTOX-ului de sub 26.

În aceeași timp, Studiul Rubin a analizat și efectele uleiurilor râncede sau foarte oxidate asupra organismului uman:

  1. Scade nivelul de imunitate a celulelor și antioxidanții în organism, astfel încât este nevoie de cel puţin 72 de ore pentru refacerea, în celule măsurate, a nivelurilor iniţiale de SOD!
  2. Uleiul rânced și oxidat  inhibă dezvoltarea normală a celulelor (cu cât rata oxidării este mai mică, cu atât mai bine).
  3. Uleiul rânced deteriorează structura celulelor și cauzează moartea acestora.
  4. Uleiurile oxidate provoacă procese inflamatorii, crescând riscurile bolilor cauzate de inflamaţii.
  5. Uleiul rânced se încorporează cu greu în membrana celulară, fiind chiar nociv acesteia.

Vezi prezentarea PDF completa despre TOTOX!

Produs in conformitate cu standardele GMP. Suplimentele de dieta nu reprezinta un substitut pentru o dieta sanatoasa si variata. Va rugam sa consultati un medic daca luati anticoagulante sau dati produsul unui *copil cu varsta sub 1 an.

PENTRU TRIGLICERIDE & TENSIUNE
2-5gr DHA & EPA mentine nivelul normal a trigliceridelor si tensiunea.

PENTRU MUSCHI
Contribuie la functionarea normala a muschilor. Combate febra musculara.

CU VITAMINA D3
Contribuie la absorbtia de calciu si fosfor in oase, normalizeaza nivelul calciului din sange, mentine dintii si structura osoasa.

CERTIFICAT MSC
SUSTAINABLE, TRACEABLE, WILD SEAFOOD. Marine Stewardship Council este o organizatie internationala non-profit.

PRODUS IN NORVEGIA
Apele norvegiene sunt mai putin poluate fata de restul (motivul fiind pozitionarea sa extrem-nordica), astfel calitatea uleiurilor care sunt fabricate acolo este mai buna!