Articole

Grăsimile nu-s privite cu ochi buni în lumea modernă. Căutăm alimente cu 0% grăsime, nu mîncăm nimic dacă e prea gras, ne chinuim să slăbim, grăsimea e inestetică și periculoasă pentru sănătate. 60% din creier e reprezentat de grăsimi, însă. Pentru a se dezvolta și a funcționa la capacitate optimă, creierul are nevoie de grăsimi. Nu de orice fel de grăsimi, slănina de porc și cartofii scăldați în ulei de floarea soarelui nu-s de mare folos, ba dimpotrivă, ci de cele polinesaturate, Omega 3 și Omega 6Ritmul de creștere a creierului în uterul mamei și în primii 4-5 ani după naștere este uimitor, mult mai rapid decît în copilăria tîrzie sau la maturitate. Contează enorm ca în perioada intrauterină și în primii ani de viață, copiii să primească o cantitate mare de acizi grași polinesaturați. Creierul nu este singurul organ care are imensă nevoie de aceste grăsimi sănătoase. Multe dintre funcțiile corpului se vor desfășura fără nevoie de reparații dacă avem grijă să consumăm alimente bogate în Omega 3, care reduc riscul de apariție a cheagurilor de sînge, scad șansele unui atac vascular sau ale unui infarct, întîrzie apariția metastazelor la pacienții care suferă de cancer, reduc simptomele de colon iritabil, lupus sau artrită reumatoidă. Nu le vindecă, dar le pun piedică o vreme și ajută oamenii care suferă de ele să se simtă ceva mai bine.

Țările nordice au un nivel de trai și de sănătate mai bun decât restul Europei. Studiile antropologice și medicale arată că unul dintre motivele pentru care populația nordică este mai sănătoasă este consumul regulat de pește de apă rece, bogat în grăsimi sănătoase. Consiliul Norvegian pentru Nutriție, de exemplu, recomandă ulei de ficat de cod pentru orice persoană începând cu vârsta de 4 săptămâni (până la avansată, neîntreruptă). În ele, uleiul de ficat de cod se găsește în supermarketurile și magazinele din cartier, pe care toată lumea le ia, deoarece este lipsit de efecte secundare nedorite, supradozarea este inofensivă, dar beneficiile sunt imense.

Am vrut să iau ulei de pește în timpul sarcinii pe care l-am citit pe unele site-uri străine, deoarece este important pentru creierul copilului un aport bun de omega 3 și vitamine D, E și A în dieta mamei. Dar când i-am cerut medicului, el mi-a sfătuit să nu iau, pentru că nu există sarcini și nu recomand să luați acest risc. Și a făcut o greșeală și m-am înșelat să nu știu mai bine. Ar fi trebuit să luăm ulei de pește în ambele sarcini, am pierdut timp prețios, mâncare de valoare pentru creierul copiilor mei. În plus, există studii care arată că administrarea uleiului de ficat de cod în timpul sarcinii și alăptării are efecte clare asupra IQ-ului copiilor (detalii de mai jos). 4 puncte în ceea ce privește IQ-urile lor nu sunt prea multe, dar este ceva și, dacă este un efect pozitiv măsurabil, nu mă pot gândi nici măcar cât de bine sunt acești acizi grași creierul și corpul în general. Sunt vinovat de faptul că nu am un abonament la Pediatrie, unde acest studiu rar a fost efectuat pe femei gravide (foarte puține produse, doar cele considerate extrem de sigure au fost aprobate pentru efectuarea testelor de sarcină, iar uleiul norvegian a făcut obiectul acestui studiu).

(Sursa)

Înainte de revoluția industrială nivelurile de Omega 3 și Omega 6 din dietă erau aproape de egalitate. Dieta noastră și modul de viață s-au schimbat drastic de atunci, iar industria alimentară folosește și ea foarte multe uleiuri vegetale ieftine extrase din porumb, floarea soarelui și soia, atât în mâncarea dvs. cât și în cea a animalelor. Uleiurile din plante sunt percepute ca fiind Grăsimile Bune, dar oamenii NU CUNOSC faptul că echilibrul acizilor grași din corpurile noastre este esențial pentru o dietă și viață sănătoasă. Hogne Vik este un medic profesor și cercetător experimentat, cine a lucrat cu acizii grași încă din anii 90, fiind responsabilul pentru dezvoltarea produselor EQOLOGY

„Depindem de două tipuri de acizi grași în corpul nostru. Omega 6 și Omega 3. Corpul nostru nu le poate produce singur, ele trebuie consumate prin dietă.” – Spune el.

Acizii grași au diverse funcții în corpul nostru. Omega 6 este acidul gras predominant în membrana celulelor. Omega 3 pe lângă că este parte a membranei este decisiv în regenerarea celulelor. Omega 3 nu va putea să refacă celulele dacă dezechilibrul dintre cei doi acizi grași este foarte mare.

„Dezechilibrul dintre nivelurile de Omega 6 și Omega 3 rezultă riscuri de inflamații în organism. Observăm acest lucru în cazul de boli cronice ale încheieturilor, alzheimer, demenție, boli cardiace, diabet de tip 2 și obezitate, etc…” – Hogne Vik

Raportul recomandat de Omega 3 și Omega 6 este de 5 la 1 sau mai mic. În dieta noastră acest raport este între 10 la 1 și 20 la 1. Rapoartele dintre 5 și 10 la 1 sunt de asemenea asociate cu riscuri de îmbolnăvire, iar noi consumăm de minim 20 de ori mai mult Omega 6.

„Soluția este creșterea consumului de Omega 3. Nu este suficient să depindem de reducerea cantității de Omega 6!” – Hogne Vik

EQ PURE ARCTIC OIL este un produs unic realizat din 100% pește sălbatic din zona arctică și ulei de măsline presat la rece. În plus concentrația ridicată de antioxidanți întărește sistemului imunitar.

„Dacă folosiți EQ PURE ARCTIC OIL timp de 4 luni, echilibrul de acizi grași din organismul dvs. va deveni garantat 5:1 sau mai mic.”  – Hogne Vik

EQ OMEGA 6 OMEGA 3 RATIO TEST este un mod simplu de a determina dacă organismul dvs. este în echilibru sau nu. Testul vă va arată nivelurile celor doi acizi grași din organism.

EQ PURE ARCTIC OIL este produsul de care aveți nevoie pentru a restaura echilibrul natural al acizilor grași din organism.