Articole

DE CE ESTE ESENTIAL CONSUMUL DE OMEGA 3?
DOAR ASTFEL POTI ASIGURA CORPULUI TAU ABSORBTIA DE VITAMINE SI MINERALE!

Daca nivelul de Omega 3 este mica, absorbtia vitaminelor si mineralelor din dieta este scazuta! Daca consumati suplimente alimentare sau vitamine fara Omega-3 rezultatul va consta numai in producerea unui scaun si urina scumpe, bani aruncati pe geam! Dupa un tratament de 5-6 luni cu un ulei Omega 3 de calitateabsorbtia pe baza celulara se regleaza si organismul se foloseste in cantitate mai mare de vitamine si minerale. Totodata sansa pentru orice imbolnavire devine foarte redusa!

Vezi prezentarea video!
Mai putin de 3 minute pentru sanatatea ta…

COMANDA ONLINE AICI

EQ Pure Arctic Oil are cel mai scăzut nivel de oxidare de pe piaţă. Valoarea TOTOX, cea care ne indică gradul de oxidare, este intre 4-6. (Produsele Omega-3 cu TOTOX mai mic de 6-8 se pot administra pe termen lung (12-24 luni fara pauze – Sustine Dr. Hogne Vik) sau de femei insarcinate/in timpul alaptarii, copii si bebelusi*)

Ulei de peste salbatic din zona arctica cu ulei de masline presat la rece si vitamina D3 + aroma de lamaie naturala. Rezultatele clinice arata ca aproape toti cei care au folosit EQ PURE ARCTIC OIL pentru cel putin 5-6 luni au obtinut un echilibru imbunatatit al acizilor grasi Omega 6:Omega 3. EQ P.A.O. este 100 % natural, fara aditivi sintetici,  este benefic pentru sistemul cardiovascular, creier, vedere, sistemul imunitar si muschi, contribuie remarcabil la mentinerea unei tensiuni arteriale normale, un colesterol normal, si valori normale ale trigliceridelor si calciului in sange. Copiii pot lua EQ P.A.O. imediat ce îl pot înghiți. Deoarece are un gust si miros foarte bun de lamaie se poate administra si crud sau pe salate, dar si in EQ Shake sau sucuri de fructe!

EQ OMEGA 3 TEST-KIT

Testati-va echilibrul acizilor grasi cu testul EQ Omega-3 Test Kit. Se recomanda un test inainte de inceperea tratamentului uleios si inca un test dupa 5-6 luni de tratament cu EQ PURE ARCTIL OIL. Acum puteti obtine informatii sigure si rapide despre raportul dumneavoastra Omega-6 si Omega-3 cu un simplu test de sange anonim efectuat acasa numai din 8-10 picaturi.

COMANDA ONLINE AICI

Din păcate, foarte puține produse Omega-3, ce apar pe piață, sunt proaspete. Studiul norvegian nr. 196 RUBIN a fost publicat în Septembrie 2010. Aceasta a prezentat un rezultat șocant cu privire la calitatea produselor Omega-3 disponibile în comerț pe piața din Norvegia. Au controlat prospetimea si nivelul de oxidare a 113 de produse Omega-3 cu ajutorul Indicelui „TOTOX” („TOTal OXidation Value” – „Nivelul Total de Oxidare”).

În anul 2006, Studiul Turner a dovedit că, atât PEROXID-ul, cât și ANISIDINA, deteriorează organismele vii, inclusiv organismul uman. Astfel, au ajuns la concluzia că uleiurile râncede au efecte negative asupra stării noastre generale de sănătate. Organizația Internațională a Producătorilor de Uleiuri  Omega-3 („GOED” : „Global Organization for EPA and DHA Omega-3”) recomandă o valoare maximă de TOTOX de 26, pe când Pharmacopeea Europeană recomandă o valoare maximă de 30.

Studiul RUBIN, menționat mai sus, a arătat că, dintre 113 de produse Omega-3 controlate, numai 4 au avut o valoare a TOTOX-ului de sub 26.

În aceeași timp, Studiul Rubin a analizat și efectele uleiurilor râncede sau foarte oxidate asupra organismului uman:

  1. Scade nivelul de imunitate a celulelor și antioxidanții în organism, astfel încât este nevoie de cel puţin 72 de ore pentru refacerea, în celule măsurate, a nivelurilor iniţiale de SOD!
  2. Uleiul rânced și oxidat  inhibă dezvoltarea normală a celulelor (cu cât rata oxidării este mai mică, cu atât mai bine).
  3. Uleiul rânced deteriorează structura celulelor și cauzează moartea acestora.
  4. Uleiurile oxidate provoacă procese inflamatorii, crescând riscurile bolilor cauzate de inflamaţii.
  5. Uleiul rânced se încorporează cu greu în membrana celulară, fiind chiar nociv acesteia.

Vezi prezentarea PDF completa despre TOTOX!

Doza zilnica recomandata este de 0,3ml la 1kg greutate corporala in primele 2 luni, dupa care 0,15 ml la 1kg greutate corporala. 10 ml EQ PURE ARCTIC OIL = 1.52g OMEGA3

VarstaBarbatFemeiInsarcinateAlaptare
0-6 luni0.5 g0.5 g
7–12 luni0.5 g0.5 g
1–3 ani0.7 g0.7 g
4–8 ani0.9 g0.9 g
9–13 ani1.2 g1.0 g
14–18 ani1.6 g1.1 g1.4 g1.3 g
19-50 ani1.6 g1.1 g1.4 g1.3 g
51+ ani1.6 g1.1 g

Sursa: www.ods.od.nih.gov/factsheets/Omega3FattyAcids-HealthProfessional/

COMANDA ONLINE AICI

De ce este esențial consumul de Omega-3?

Pentru că reduce inflamația, previne bolile cronice, încetinește îmbătrânirea, menține sănatatea creierului și asigură absorbția de vitamine și minerale!

  

  

1. Omega 3 lupta cu afectiunile

Acizii grasi Omega 3 contribuie la combaterea bolilor prin reducerea inflamației în organism, inflamarea vaselor de sânge, articulațiilor și oriunde ar fi. Consumate la doze mari, ele pot reduce, de asemenea, riscul de anomalii ale bătăilor inimii și pot reduce grăsimile nesănătoase din sânge, cunoscute sub numele de trigliceride. Și cu toții credem că știm o persoană care trebuie să își scadă trigliceridele! Nu în ultimul rând, pot reduce placa ateromatică (depozitele lipidice) din interiorul vaselor de sânge.

2. Omega 3 si depresia

Acizii grasi Omega 3 ar putea ajuta la ameliorarea dezechilibrelor emoționale și la creșterea eficacității antidepresivelor. Cu toate acestea, rezultatele studiilor nu sunt încă concludente. Este adevărat că țările în care Omega 3 este consumat în anumite diete au rate mai scăzute de depresie, dar trebuie efectuate studii mai ample pentru a decide dacă există într-adevăr o relație de cauzalitate.

3. Omega 3 si degenerarea maculara

În urma unui chestionar cu mai mult de 300 de persoane de peste 49 de ani, sa descoperit că cei care au consumat mai mult au fost mai puțin susceptibili de a dezvolta degenerare maculară (o boală care dăunează persoanelor în vârstă și poate progresa până la orbire) decât cei care nu consumau pește.

În mod similar, un studiu clinic care a comparat 350 de persoane cu degenerescență maculară cu 500 de pacienți non-oculari a constatat că cei care au consumat o dietă echilibrată, menținând raportul omega 3 la nivelul omega 6 și consumând mai mult, au avut o probabilitate mai mică de a dezvolta degenerare maculară.

4. Omega 3 si durerile menstruale

Intr-un studiu realizat asupra a 42 de femei, acestea aveau dureri menstruale mai scazute daca consumau suplimente de ulei de peste decat in momentul in care luau placebo.

5. Omega 3 lubrifiaza articulatiile

Am simtit cu adevarat acest efect al acizilor grasi Omega 3, ofera cu adevarat lubrifierea articulatiilor care trebuie sa lucreze permanent la capacitate maxima pentru o persoana care face sport. Păstrați rosturile lubrifiante, veți avea o măcinare și o șlefuire mai mici, iar consecința directă va fi mai puțină durere în timp ce trece timpul.

6. Omega 3 si beneficiile pentru par

Nu cred ca este un soc sa stii ca o nutritie neadecvata va avea un efect negativ vizibil asupra parului tau, ceea ce-l va face sa arate lipsit de viata, de stralucire si degradat. O deficienta de Omega 3 iti poate scadea viteza de crestere a parului si il va deteriora si mai rau. Pentur un par sanatos, plin de stralucire, ai nevoie de o alimentatie adecvata. Acizii grasi Omega 3 iti hranesc foliculii parului pentru cresterea unui par mai puternic, lucios care creste mai rapid. Daca incepi sa iei suplimente de Omega 3, poti incepe sa observi diferentele in calitatea parului in numai cateva saptamani. Dupa numai o luna se va observa ca parul este mai sanatos si mai usor de aranjat. Poti chiar observa faptul ca iti creste mai repede.

Omega 3-urile iti vor proteja si unghiile, facandu-le mai puternice si mai putin casante.

7. Omega 3 si ingrijirea pielii

Odată ce am devenit mai în vârstă, celulele grase ale celui de-al treilea strat al pielii sunt subțiri și tind să devină mai slabe. Omega 3 acizii grași vă pot ajuta pielea să arate mai fermă și mai fină. În acest fel, Omega 3 vă va ajuta să luptați împotriva ridurilor și pielea va recâștiga o parte din tinerețe. De asemenea, în contextul beneficiilor pentru piele, acizii grași Omega 3 pot ajuta la controlul acneei asupra unei piele cu tendințe acnee și îngrășare. Schimbați zahărul cu avocado, nuci, somon și păstrăv pentru a controla cosurile și acneea.

8. Omega 3 si bolile de inima

Dacă ați suferit deja un atac de cord, o doză prescrisă de Omega 3 vă poate proteja inima. Anumite studii au arătat o situație plăcută pentru cei care au supraviețuit atacului de cord. Cei care și-au crescut consumul de omega 3 au prezentat mai puține astfel de episoade și au dezvoltat mai frecvent boli de inimă. Medicii recomanda o doza de 1 gram pe zi de EPA si DHA pentru cei care sufera de boli de inima. Consumul de pește este ideal, dar unii medici pot recomanda, de exemplu, capsule de ulei de pește.

9. Omega 3 si ADHD

Anumite studii sugerează că suplimentele de Omega 3 ar putea reduce simptomele tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Stim ca acizii grasi Omega 3 sunt importanti in creier pentru dezvoltare si functionare. Deși dovezile sunt încă neconcludente și un supliment alimentar nu poate oferi o soluție sigură pentru ADHD, Omega 3 poate oferi beneficii suplimentare tratamentului tradițional.

10. Omega 3 si dementa

Și există încă dezbateri în curs de desfășurare pe această temă, dar există unele dovezi că Omega 3 ar proteja împotriva demenței și va îmbunătăți funcționarea mentală. Într-un studiu, persoanele în vârstă cu o dietă bogată în acizi grași Omega 3 au avut un risc mai scăzut de a dezvolta Alzheimer. Cu toate acestea, trebuie efectuate mai multe studii pentru confirmarea legăturii.

11. Omega 3 si tulburarile bipolare

Într-un studiu clinic de 30 de persoane cu tulburare bipolară, cei care au consumat ulei de pește în plus față de tratamentul prescris de medic pentru tulburarea bipolară timp de 4 luni au avut mai puține modificări comportamentale și o recădere mai mică decât cei care au primit placebo. Cu toate acestea, un alt studiu pe termen lung efectuat pe parcursul a patru luni asupra persoanelor care suferă de depresie bipolară și tulburări bipolare ciclice rapide nu a constatat că EPA ar putea reduce simptomele.

12. Omega 3 si schizofrenia

Studiile clinice preliminare sugerează că persoanele cu schizofrenie pot simți o ameliorare a simptomelor atunci când li se administrează acizi grași Omega 3. Cu toate acestea, un recent studiu bine construit a concluzionat că suplimentele EPA nu sunt mai eficace decât placebo în tratarea și atenuarea simptomelor acestei afecțiuni.

13. Omega 3 si cancerul

Omega 3 reduce riscul de apariție a cancerului de colon, a cancerului de sân și a cancerului de prostată avansat, dar, de asemenea, trebuie efectuate studii care să demonstreze eficacitatea acestor acizi grași în această privință. Societatea Americana de Cancer, de exemplu, recomanda o dieta care include peste, dar se pare ca nu recomand suplimentele Omega 3

14. Omega 3 si aritmiile

Așa cum am spus deja de câteva ori, Omega 3 pare să aibă un efect stabilizator asupra inimii. Acești acizi grași pot reduce pulsul și pot reduce riscul de aritmii care pot pune viața în pericol sau de alte anomalii ale bătăilor inimii. Mai multe surse de Omega 3 sunt benefice: pește, nuci, broccoli și edamas – soia verde care este adesea aburit și servit în pastă.

15. Omega 3 si trigliceridele

Omega 3 poate scădea trigliceridele, o grăsime din sânge care se corelează cu boala cardiacă. Consultați-vă medicul înainte de a consuma suplimente Omega 3, deoarece unele tipuri pot agrava colesterolul rău. Puteți reduce trigliceridele și prin sport, consum redus de alcool, dulciuri reduse și carbohidrați rafinați.

16. Omega 3 si tensiunea

Există anumite dovezi că acizii grași Omega 3 pot reduce tensiunea. Dar efectul este destul de scăzut. O strategie alimentară este de a înlocui carnea roșie cu pește la anumite mese. Este recomandabil să evitați, de exemplu, peștii săraci, cum ar fi somonul afumat. Da, știu că am dezamăgit mulți oameni care au folosit-o în sandwich-uri. Dacă aveți hipertensiune arterială, limitați consumul de sare, exerciții fizice regulate și luați medicamente conform recomandărilor medicului dumneavoastră.

17. Omega 3 si atacul cerebral

In privinta acestei probleme, studiile nu au reusit sa ajunga la o concluzie. Nu se stie sigur daca acizii grasi Omega 3 chiar pot preveni atacurile cerebrale. Este adevarat ca Omega 3 limiteaza dezvoltarea placii in interiorul vaselor de sange si are efecte anticoagulante, prin urmare ar putea preveni genul episoadelor cauzate de cheaguri sau de artere blocate. In doze mari, suplimentele de Omega 3 ar putea creste riscul unei forme de atac cerebral care implica sangerarea in creier.

18. Omega 3 si artrita reumatoida

Studiile sugerează că Omega 3 poate reduce simptomele cum ar fi durerea articulară și rigiditatea la persoanele cu poliartrită reumatoidă. O dietă bogată în Omega 3 ar putea, de asemenea, să sporească eficacitatea anumitor medicamente antiinflamatorii.

19. Omega 3 pentru copii

Experții susțin că uleiul de pește este un produs excelent pentru copii, iar substanțele nutritive pe care le conține sunt obligatorii în dezvoltarea sa. Prin urmare, îl puteți utiliza în continuare în dieta copiilor dvs. Dacă este prea grea pentru a fi înghițit în formă lichidă, puteți alege să luați capsule. Este recomandabil să întrebați medicul pediatru pentru sfaturi despre cum să îl folosească de către copii. Experții spun că este bine ca copiii să cumpere toate aceste substanțe nutritive din alimente. Cu toate acestea, mulți copii au deficit de acid gras omega 3 deoarece nu mănâncă suficientă pește sau ouă, care sunt principalele lor surse. Nici vitamina D nu excelează prea mult în organism, sursele sale de hrană fiind semnificativ reduse.