Puterea de a promova somnul, reduce stresul și protejează bolile acestui mineral esențial

De multe ori am pacienți care au întrebări legate de suplimente nutritive, vitamine și minerale. Recent, am avut pe cineva să mă întrebe despre magneziu pentru somn, deoarece mă auzise pe un podcast vorbind despre magneziu în ceaiul de banană. Am crezut că voi împărtăși părți din conversația noastră cu voi:

Mă bucur că ai întrebat, vorbesc deseori cu pacienții mei despre importanța magneziului și este esențial – și uneori sub-recunoscut – rolul în somn și sănătatea generală. Am văzut că mulți pacienți beneficiază de creșterea aportului de magneziu, prin dietă și suplimente. Nu este neobișnuit ca oamenii, în special femeile, să aibă niveluri mai puțin decât optime de magneziu.

Deoarece magneziul joacă un rol atât de răspândit și critic în organism – este una dintre cele 24 de vitamine și minerale esențiale – un nivel scăzut de magneziu poate arunca multe dintre funcțiile organismului și poate ridica riscuri pentru probleme cronice de sănătate.

Nivelurile sănătoase de magneziu protejează sănătatea metabolică, stabilizează starea de spirit, menține stresul sub control, promovează un somn mai bun și contribuie la sănătatea inimii și a oaselor.

Puține elemente dietetice au mai multă influență asupra organismului decât magneziul. Haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care menținerea nivelului de magneziu vă poate avantaja somnul, precum și bunăstarea dvs. mentală și fizică.

Ce este magneziul?

Magneziul este un mineral esențial, unul dintre cele șapte macro-minerale esențiale de care organismul uman are nevoie în cantități mari. Corpul nu produce magneziu. Magneziul de care are nevoie corpul dvs. trebuie să provină din surse exterioare. Primesti magneziu prin dieta ta. Alimente bogate în magneziu includ: • închis frunzele verzi • Seminte si nuci, inclusiv semințe de floarea soarelui și susan, caju si migdale • Suc de fructe, broccoli si alte legume • Leguminoasele • Produse lactate • Carne • neprocesate boabe întregi • Ciocolata • Cafea

Suplimentele de magneziu pot fi, de asemenea, o sursă rapidă, ușoară și eficientă de magneziu,

Prefer Magsoothe și îl recomand regulat.

Deficiența de magneziu este frecventă la adulți. Estimările sugerează că aproape jumătate dintre bărbații și femeile adulte din Statele Unite nu primesc suficient de magneziu. Adulții vârstnici sunt mai vulnerabili la deficiența de magneziu. De asemenea, femeile prezintă un risc mai mare de magneziu scăzut , în special cu vârsta.

Cum funcționează magneziul?

Magneziul joacă un rol răspândit în corpul uman, ajutând la reglarea și facilitarea multor funcții esențiale. Unul dintre cele mai importante roluri ale magneziului este ca facilitator al funcției enzimei sănătoase. Magneziul este implicat în peste 300 de reacții diferite legate de enzimă în celulele corpului.

În plus, magneziu:

 • Joacă un rol cheie în producția de energie, activând ATP, molecula de energie care alimentează celulele corpului
  • Reglează transportul de calciu, potasiu și alte minerale esențiale, ajutând mușchii și nervii să funcționeze corect și menținerea ritmului cardiac
  • Reglează tensiunea arterială, colesterolul producția și nivelul glicemiei
  • Ajută la dezvoltarea oaselor și protejează împotriva pierderilor osoase
  • Funcționează ca un electrolit, menținând echilibrul de lichide în corpul tău
  • Ajută la controlul sistemului de reacție la stres al corpului și la hormoni care ridică sau diminuează stresul

Beneficiile de magneziu

Cu un rol atât de larg și cuprinzător în funcționarea organismului, nu este de mirare că beneficiile magneziului sunt răspândite.

Iată câteva dintre modalitățile prin care știința indică magneziul care vă poate proteja sănătatea:

Mai bine dormi. Insomnia este un simptom comun al deficitului de magneziu. Persoanele cu magneziu scăzut adesea experimentează un somn neliniștit, trezindu-se frecvent în timpul nopții. Menținerea nivelului sănătos de magneziu duce adesea la un somn mai profund și mai puternic. Magneziul joacă un rol în susținerea somnului profund, restaurator, prin menținerea nivelurilor sănătoase de GABA, un neurotransmițător care promovează somnul. Cercetările indică faptul că magneziul suplimentar poate îmbunătăți calitatea somnului, în special la persoanele cu somn slab . Magneziul poate ajuta, de asemenea, insomnia care este legată de sindromul picioarelor neliniștite de somn .

Reducerea stresului și stabilizarea stării de spirit. Magneziul crește GABA , care încurajează relaxarea, precum și somnul. Nivelurile scăzute de GABA din corp pot face dificilă relaxarea. Magneziul joacă, de asemenea, un rol cheie în reglarea sistemului de reacție la stres al organismului . Deficitul de magneziu este asociat cu stresul crescut și anxietatea. Cercetări recente indică faptul că deficiența de magneziu poate afecta negativ sănătatea intestinului și este legată de comportamente de anxietate.

S-a dovedit că magneziul suplimentar are un efect stabilizator asupra stării de spirit . Acest mineral esential a fost demonstrat eficace în ameliorarea simptomelor de ambele anxietate usoara pana la moderata si usoara pana la moderata depresie.

Sănătate osoasă. Magneziul joacă un rol critic în formarea oaselor și în menținerea densității osoase. Ajută organismul să folosească eficient blocurile de oase puternice, inclusiv nutrienții calciu și vitamina D. Rolul magneziului în sănătatea oaselor devine din ce în ce mai clar odată cu vârsta. Aportul mai mare de magneziu este legat de o densitate osoasă mai mare la bărbați și femei mai în vârstă. La femeile aflate în postmenopauză, s-a dovedit că magneziul îmbunătățește masa osoasă .

Sănătatea cardiovasculară. Una dintre cele mai importante slujbe ale magneziului este reglarea funcției musculare pe întreg corpul și care include mușchiul cardiac. În organism, magneziul ajută inima să mențină un ritm sănătos. De asemenea, ajută la reglarea tensiunii arteriale și la producerea de colesterol. Aportul alimentar ridicat de magneziu este legat de mortalitatea redusă semnificativ la persoanele cu risc ridicat de boli cardiovasculare.

Deficitul de magneziu este legat de inflamații nesănătoase și de markeri inflamatori crescători, inclusiv proteine ​​C-reactive sau CRP. Studiile au arătat că adulții care nu obțin suficient de magneziu sunt mai susceptibili să aibă niveluri mai mari de CRP, un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.

La persoanele cu hipertensiune, magneziul suplimentar poate scădea tensiunea arterială , potrivit cercetărilor. Magneziul este un reductor eficient al tensiunii arteriale la adulții sănătoși cu hipertensiune arterială și la adulții care au hipertensiune arterială și diabet.

Pe lângă reglarea tensiunii arteriale, magneziul este utilizat pentru a trata alte afecțiuni cardiovasculare, inclusiv:
• Aritmie
• Angina
• Boala coronariană
• Colesterolul
• Prolapsul valvei mitale

Sănătate metabolică. Magneziul are o funcție importantă în reglarea glicemiei și în metabolizarea glucozei din organism. Nivelurile mai mari de magneziu sunt asociate cu un risc mai scăzut pentru diabetul de tip 2. Nivelurile scăzute de magneziu din organism sunt legate de rezistența la insulină. În rândul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, 25-38 la sută sunt de asemenea deficiente în magneziu, potrivit cercetărilor.

Cercetările arată că magneziul suplimentar poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină la persoanele cu diabet care au un deficit de magneziu. Un studiu a arătat că la pre-diabeticii fără deficiență de magneziu, magneziul suplimentar reduce nivelul glicemiei .

Persoanele al căror aport de magneziu este mare prezintă un risc mai mic pentru sindromul metabolic , un grup de afecțiuni care cresc riscul de diabet și boli cardiovasculare.

Alinare de durere. Cercetările indică faptul că magneziul poate ajuta cu probleme de durere într-o serie de afecțiuni de sănătate: • Magneziul suplimentar poate ajuta la reducerea intensității durerii și la îmbunătățirea mobilității pentru persoanele cu dureri cronice inferioare de spate • Magneziul suplimentar poate îmbunătăți durerea și punctele fragede (precum și depresia) la oameni. cu fibromialgie. Magneziul scăzut pare să înrăutățească simptomele de fibromialgie. • Deficitul de magneziu este legat de durerile de cap. Cercetările sugerează că magneziul suplimentar poate ajuta la îmbunătățirea durerilor de cap, inclusiv în cazul migrenelor.

Ajutor cu PMS. Cercetările indică faptul că magneziul poate reduce simptomele premenstruale , inclusiv modificările de dispoziție, iritabilitatea, anxietatea și tensiunea și balonarea .

Simptome ADHD Cercetările indică copiii cu ADHD adesea au un nivel scăzut de magneziu , cu rate semnificativ mai mari decât copiii din populația generală. Magneziul scăzut la copii a fost legat de impulsivitate, neatenție și comportament hiperactiv. Studiile sugerează că magneziul suplimentar poate reduce hiperactivitatea și poate îmbunătăți funcția cognitivă la copiii cu ADHD.

Performanță atletică. Magneziul joacă un rol major în sănătatea musculară și producția de energie. Ce poate face pentru performanța fizică? Unele cercetări indică faptul că magneziul suplimentar poate reduce răspunsul la stres la efort și poate crește globulele roșii și hemoglobina la sportivi. Într-un studiu efectuat asupra triatletilor, administrarea de suplimente de magneziu a fost asociată cu perioade mai rapide de început în înot, ciclism și alergare. La persoanele care sunt lipsite de somn, magneziul îmbunătățește toleranța la efort, potrivit cercetărilor.

Magneziul: ce trebuie să știți
Consultați întotdeauna medicul înainte de a începe să luați un supliment sau să faceți modificări la rutina dumneavoastră de medicamente și suplimente existente. Acesta nu este un sfat medical, dar este o informație pe care o puteți folosi ca inițiator de conversație cu medicul dumneavoastră la următoarea programare.

Dozare de magneziu

Dozele următoare se bazează pe cantități care au fost investigate în studii științifice. În general, se recomandă utilizatorilor să înceapă cu cea mai mică doză sugerată și să crească treptat, după caz.

Pentru sănătate generală, somn, stres: 100-350 mg pe zi. Dozarea individuală va varia și poate varia foarte mult în funcție de nivelurile individuale de magneziu. 

Posibile efecte secundare ale magneziului

Magneziul este în general bine tolerat de adulții sănătoși. Efectele secundare posibile includ balonare, diaree, stomac supărat, greață, vărsături.

Dozele foarte mari de magneziu pot provoca reacții adverse grave, inclusiv: tensiunea arterială scăzută, bătăi inimii neregulate, confuzii mentale, modificări ale respirației, comă și moarte.

 

Următoarele persoane ar trebui să se consulte cu un medic înainte de a utiliza un supliment de magneziu:

 • Femei care sunt însărcinate sau alăptează
 • Persoanele cu tulburări de sângerare
 • Persoanele cu blocaj cardiac
 • Persoanele cu probleme renale

Există afecțiuni care sunt asociate cu riscuri mai mari de deficiență de magneziu, inclusiv alcoolism și diabet. Există, de asemenea, afecțiuni care pot reduce cantitatea de magneziu pe care organismul o absoarbe, inclusiv:
• Boli inflamatorii intestinale
• Diabet care nu este bine controlat
• Infecții ale stomacului
• Afecțiuni imune

Interacțiuni de magneziu

Acestea sunt medicamente și suplimente utilizate frecvent, care au interacțiuni identificate științific cu magneziu. Persoanele care iau aceste sau alte medicamente și suplimente trebuie să se consulte cu un medic înainte de a începe să utilizeze magneziu ca supliment.

Interacțiuni cu medicamente
• Antiacide
Antibiotice •
• medicamente anticoagulante
• bifosfonați (medicamente care densitatea osoasa trata)
• Digoxină, un medicament care insuficienta tratează cardiacă și fibrilație atrială
• Gabapentina, un medicament anti-convulsive și anti-convulsive
• Medicamente pentru diabet zaharat
• Medicamente pentru hipertensiune arterială
• Relaxante musculare
• Pastile de apă

Interacțiuni cu alte suplimente
Bor. Suplimentele de bor pot încetini procesarea magneziului în organism și pot ridica nivelurile de magneziu din sânge.

Calciu. Se recomandă adesea ca oamenii să ia magneziu și calciu împreună. Dozele foarte mari de calciu pot reduce cantitatea de magneziu care absoarbe organismul. Persoanele cu riscuri semnificative pentru deficiență de magneziu ar trebui să discute cu medicul lor despre dozele pentru ambele suplimente și despre momentul administrării acestor suplimente.

Vitamina D. Vitamina D poate crește cantitatea de magneziu pe care organismul o absoarbe. Acest lucru este mai probabil atunci când luați doze mari de Vitamina D.

Zinc. În doze mari, zincul poate reduce cantitatea de magneziu pe care organismul o absoarbe. Există unele dovezi care indică faptul că nivelul ridicat de zinc dietetic poate ridica pierderea de magneziu la femeile aflate în postmenopauză.

Ierburi și suplimente care lucrează pentru a reduce coagularea sângelui, inclusiv:
• Angelica
• Clonă
• Danshen
• Usturoi
• Ghimbir
• Glucosamină
• Panax ginseng

Magneziul este un mineral esențial, de sănătate întreagă, cheie pentru a ajuta organismul să funcționeze bine, atât la dormit, cât și la trezire. Acordarea atenției la magneziu în alimentația dvs. și luarea în considerare a suplimentului de magneziu pentru a sprijini nivelurile sănătoase – sunt modalități de a vă asigura că veți obține toate aceste avantaje protectoare și terapeutice pe care le oferă magneziul.

 

Sursa: https://thesleepdoctor.com/

Sweet Dreams,
Michael J. Breus, doctor, DABSM PS
Sleep Doctor ™

Îl folosesc în mod regulat pe Jigsaw MagSoothe ca sursă a mea de magneziu . Întreaga mea familie adoră aromele și este o modalitate drăguță de a încheia noaptea și de a începe o noapte bună de somn.