,

Omega 3 în lupta cu depresia și anxietatea

Trăim vremuri în care suntem bombardați din toate direcțiile cu o varietate de metode prin care ne putem întreține și îmbunătăți sănătatea trupului, a minții și a sufletului. Totuși, omul prin natura lui, funcționează după niște principii simple. Mai exact, orice acțiune, are și reacțiune. Fiecare decizie pe care o luăm cu privire la stilul nostru de viață se va reflecta, mai devreme sau mai târziu, în sănătatea noastră.

Omega 3 sau acizii grași esențiali sunt elemente absolut necesare pentru ca organismul uman să funcționeze optim. Ne oprim la depresie și anxietate, unele dintre cele mai frecvente tulburări mentale întâlnite în toată lumea, indiferent de mediul de viață, vârstă, poziție socială etc. În plus, nu sunt afecțiuni care, odată tratate, nu mai revin niciodată.

În mod interesant, studiile dovedesc faptul că cei care consumă Omega 3 cu regularitate sunt mai puțin predispuși la depresie. În plus, când persoanele depresive și anxioase încep să ia suplimente pe bază de Omega 3, simptomele lor se îmbunătățesc.

Etapa de selecție

Înainte să începi un tratament antidepresiv cu Omega 3 este necesar să te documentezi. Află dacă acizii grași provin de la pești crescuți în sălbăticie, în ape nepoluate. Acestea sunt condițiile esențiale prin care identifici cel mai bun produs pentru tulburările tale psihice și emoționale. Alege o metodă ușor de ingerat care îți va face tratamentul mai facil de administrat. Dacă produsul nu este proaspăt și lichid, ci este unul rânced, atunci va deveni mai mult dăunător decât folositor.

Omega 3 pentru copii și adolescenți

 În ultimii ani, chiar și copiii de vârste fragede sau, mai ales, adolescenții suferă de depresie și și stări anxioase. Acizii grași sunt esențiali pentru o bună funcționare a activității cerebrale și cresc performanțele pe plan școlar și social. Printr-un aport de Omega 3 sunt asigurate condițiile unei bune dezvoltări. Cercetătorii au demonstrat că acizii grași, în deosebi DHA (docosahexaenoic acid – componentă a Omega 3), au un efect benefic mai ales în rândul pacienților de maximum 18 ani cu diagnostic clinic de anxietate. DHA este cel mai de preț ingredient care contribuie la alcătuirea Omega 3 pentru că provine de la pești care trăiesc în adâncime și se hrănesc cu alge. Asta în condițiile în care peștii de crescătorie sunt îngrășați rapid, artificial cu produse de sinteză precum antibioticele.

Omega 3 în depresia post-natală

Lăsată netratată, depresia post-partum poate duce la episoade depresive recurente care, în mod sigur, vor afecta liniștea bebelușului. Acizii grași pot avea numeroase beneficii în dezechilibrele emoționale de după naștere. În tratamentul antidepresiv poți alege un produs proaspăt, cu un miros neutru și o aromă naturală, astfel încât laptele copilului să nu fie afectat.

Reprezentanții Asociației Femeilor Însărcinate din America susțin că Omega 3 din pește pur, de înaltă calitate ar trebui inclus în regimul unei femei atât înainte, cât și în timpul sarcinii, dar și în perioada de alăptare. Componenta DHA este îndeosebi valoroasă pentru starea de bine a mamei de pe parcursul sarcinii și în etapele timpurii ale vieții sugarului. Încă un motiv esențial pentru care stările depresive ar trebui tratate cu acizi grași ar fi efectele adverse inexistente. În contrapartidă, antidepresivele îți pot crea stări de somnolență, creștere ponderală, disfuncții gastro-intestinale, disfuncții sexuale etc. Administrat corect, Omega 3 te ține departe de tristețe și îți menține mintea și sufletul mai sănătoase.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.