Acum ca esti insarcinata, probabil ca simti ca trebuie sa devii peste noapte un expert in nutritie. La urma urmelor, ceea ce mananci si bei – precum si ceea ce eviti, toate vor influenta dezvoltarea copilului tau. Anumite alegeri sunt usor de inteles si logice, cum ar fi sa mananci multe fructe si legume si sa nu consumi alcool. Dar in ceea ce priveste pestele sau fructele de mare?

Daca esti confuza daca este permis sau nu sa mananci peste in impul sarcinii, nu esti singura. Acest articol te va ajuta sa intelegi care sunt recomandarile specialistilor in ceea ce priveste consumul de peste sau fructe de mare in sarcina.

Care este legatura intre peste si sarcina?

Pestele este o sursa importanta de proteine, fier si zinc – nutrienti esentiali pentru cresterea si dezvoltarea copilului. In plus, acizii grasi omega-3 care se gasesc in multe feluri de peste, ajuta la dezvoltarea creierului copilului.

Pot sa iau ulei de peste in sarcina?

Depinde ce folosesti. Exista doua tipuri de suplimente de ulei de peste, unul fiind sigur, iar celalalt nu:

  • Suplimentele din peste, adesea denumite suplimente de omega-3, sunt sigure in sarcina
  • Suplimentele din ficat de peste, cum ar fi uleiul din ficat de cod, nu sunt sigure in sarcina

Ambele tipuri de suplimente de ulei de peste contin acizii grasi cu lant lung omega-3, care au un rol esential in dezvoltarea creierului si vazului copilului. De asemenea, pe termen lung te protejeaza impotriva bolilor de inima. Totusi, ficatul de cod contine cantitati mari de vitamina A sub forma de retinol, ceea ce poate avea un efect daunator asupra copilului.

Suplimente din peste si ulei de masline presat la rece – cel mai proaspat ulei de pe piata!

Nici un produs gasit care se potrivesc dvs. de selecție.

Sursa: https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/pot-sa-iau-ulei-de-peste-sarcina

Citeste mai mult despre consumul de peste in sarcina.

CEL MAI SCĂZUT NIVEL DE OXIDARE DE PE PIAŢĂ! Valoarea TOTOX al uleiului EQ, cea care ne indică gradul de oxidare, figurează între 4-6. Uleiurile proaspete cu TOTOX mai mic de 6-8 se pot administra pe termen lung fără pauze sau de femei însărcinate/în timpul alăptării, copii și bebeluși*. Uleiurile râncede au efecte negative asupra sănătății. Organizația Internațională a Producătorilor de Uleiuri  Omega-3 (GOED: Global Organization for EPA and DHA Omega-3) recomandă o valoare maximă TOTOX de 26. Un studiu norvegian a arătat că dintre 113 de produse Omega-3 controlate numai 4 au avut o valoare a TOTOX-ului de sub 26 (cu cât rata oxidării este mai mică, cu atât mai bine). Uleiul rânced și oxidat inhibă dezvoltarea normală a celulelor, deteriorează structura lor și cauzează moartea acestora, provoacă procese inflamatorii, are efecte negative asupra fătului, etc…

Sursa: https://eqlife.eu