Stii multe despre Vitaminele A, B, C, D si E, dar stii cat de importanta pentru organism este vitamina K2?

Oamenii de stiinta au descoperit recent ca aceasta vitamina este una extrem de necesara pentru densitatea oaselor si pentru constructia unor dinti puternici, pentru a mentine arterele si inimile noastre sanatoase – previne calcifierea, incetineste imbatranirea, in special a tesuturilor si contribuie la sanatatea generala a creierului. Asadar de ce Vitamina K2 este considerata atat de importanta? Această vitamina este una extrem de necesara pentru dezvoltarea densitatii oaselor si dinti puternici, dar si pentru a menține arterele si inima „curate”, fara depuneri de calciu. De asemena, K2 contribuie la sanatatea prostatei, incetineste imbatranirea, in special a tesuturilor pielii si menține sanatatea generala a creierului. Vitamina K2 este greu de obtinut din dieta, mai ales daca ai o alimentatie saraca in grasimi. Multi oameni au deficit de Vitamina K2. Vitamina K2 ajuta la cresterea rezervei de calciu din structura oasoasa. O scadere a masei osoase si sanatatii oaselor poate duce la fracturi ale oaselor si dureri de spate.

Nici un produs gasit care se potrivesc dvs. de selecție.

Vitamina K2, principala formă de depozitare la animale, are mai multe subtipuri, care diferă în lungimea lanțului isoprenoid. Acești omologi ai vitaminei K2 se numesc menacinone și sunt caracterizați prin numărul de resturi izoprenoide din lanțurile lor laterale. Menaquinonele sunt abreviate MK-n, unde M reprezintă menacinonă, K reprezintă vitamina K și n reprezintă numărul de resturi de lanț lateral izoprenoid. De exemplu, menacinona-4 (abreviată MK-4) are patru resturi de izopren în lanțul său lateral. Menaquinona-4 (cunoscută și ca menatetrenonă din cele patru reziduuri de izopren) este cel mai des întâlnit tip de vitamină K2 în produsele animale, deoarece MK-4 este în mod normal sintetizat din vitamina K1 în anumite țesuturi animale (pereți arteriali, pancreas și testicule) din coada fittilă cu o coadă de geranilgeranil nesaturată conținând patru unități de izopren, dând astfel menacinonă-4. Acest omolog al vitaminei K2 poate avea funcții enzimatice distincte de cele ale vitaminei K1.

Menacinona-7 este diferită de MK-4 prin faptul că nu este produsă de țesuturi umane. MK-7 poate fi transformat din ficlochinonă (K1) în colon de bacterii Escherichia coli. Cu toate acestea, menacinonele derivate din bacterii (MK-7) par să contribuie minim la starea generală a vitaminei K. MK-4 și MK-7 se găsesc ambele în Statele Unite în suplimentele dietetice pentru sănătatea oaselor.

US Food and Drug Administration (FDA) nu a aprobat nici o formă de vitamina K pentru prevenirea sau tratamentul osteoporozei. MK-4 (45 mg pe zi) a fost aprobat de Ministerul Sănătății în Japonia din 1995 pentru prevenirea și tratamentul osteoporozei.

Vitamina K2 ajuta la cresterea rezervei de calciu din structura oasoasa. O scadere a masei osoase si sanatatii oaselor poate duce la fracturi ale oaselor si dureri de spate. De aceea este foarte important sa dedicam o atentie speciala vitaminelor si mineralelor care sunt benefice pentru mentinerea unei structuri osoase sanatoase. EQ K2+ este o vitamina anti-imbatranire care rezulta oase si vase de sange sanatoase. Studiile clinice arata ca organismul nostru necesita un raport zilnic de cel putin 180 micrograme. Din acest motiv, am ales sa actualizam versiunea noastra precedenta de K2 Plus pentru ca acum sa primiti doza dubla de vitamina K2, 200 mcg, si doza dubla de vitamina D3, 10 mcg in fiecare capsula. Dimensinea capsulei nu s-a schimbat. In acelasi timp EQ K2+ ajuta la curatarea calciului depus in vene si le transporta in structura osoasa! Vitamina K2 pe de alta parte, este foarte greu de gasit in dietele occidentale pentru ca aceasta este facuta de catre bacteriile bune folosite in fermentarea anumitor alimente. Aceste alimente sunt destul de rare in dietele occidentale, spre deosebire de unele tari asiatice (De ex: Japonia) unde se poate gasi cu usurinta.

Toate vitaminele K au structură similară: aceștia au un inel „chinone”, dar diferă în funcție de lungimea și gradul de saturație a coșului de carbon și de numărul de „lanțuri laterale”. lanțul este indicat în numele menacinonei (de exemplu, MK-4 înseamnă că patru unități moleculare – numite unități de izopren – sunt atașate la coada de carbon) și acest lucru influențează transportul către diferite țesuturi țintă.

Sursa: Wikipedia (tradus cu Google Translate)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

MenaQ7 MK-7 Vitamina K2 Menachinona-7 100 mcg cu Ascorbyl Palmitate 60 Vcaps Osteoporoză, Artrită Reumatoidă, Scleroză Multiplă, Parkinson

Cele 3 tipuri de vitamina K
Cercetările arată că există trei tipuri de vitamină K, și anume K1, K2 și K3. Vitamina K1 (filoxinona) se găsește în special în legumele cu frunze verzi (varză Kale, spanac, broccoli etc.), așa cum este necesar în procesul de fotosinteză și este, de asemenea, implicată în producerea factorilor critici de coagulare pentru a opri hemoragia. Vitamina K2 (menachinonă) este fabricată din K1 și K3 cu ajutorul bacteriilor și a altor microorganisme. Această formă se găsește în mod natural în multe alimente de origine animală, cum ar fi carnea roșie, puiul, brânza și ouăle. Vitamina K3 (menadion) se găsește preformată în alimente, dar în cantități foarte mici și nu există încă studii relevante privind sursele și rolul acestei vitamine.

Care este cea mai buna forma de vitamina K?
Principala funcție a vitaminei K este de a modifica proteinele pentru a facilita legarea calciului. În acest fel, „activează” proprietățile de legare a calciului pentru proteine. Cu toate acestea, rolul vitaminelor K1 și K2 este destul de diferit și specialiștii susțin că ar trebui clasificați ca nutrienți complet separați. Vitamina K1 este folosită în principal de către ficat pentru a activa proteinele de legare a calciului implicate în coagularea sângelui, în timp ce vitamina K2 este utilizată pentru a activa proteinele implicate în cazurile în care calciul este epuizat în organism.

Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale vitaminei K2 din organism.

1. Vitamina K2 ajută la prevenirea bolilor de inimă
Acumularea de calciu pe arterele din jurul inimii este un factor de risc imens pentru bolile cardiovasculare. Din acest motiv, orice poate reduce această depunere de calciu poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă. În studiul de la Rotterdam, participanții care au avut un aport ridicat de vitamina K2 au fost cu 52% mai puțin susceptibili de a dezvolta calcificarea arterelor și au avut un risc de 57% mai mic de a muri de bolile cardiace pe o perioadă de timp de 7-10 ani. Un alt studiu care a implicat 16.057 de femei a constatat că participanții cu cel mai mare consum de vitamină K2 au avut un risc mult mai scăzut de boli de inimă. Pentru fiecare 10 micrograme de vitamina K2 consumată pe zi, riscul de boli cardiace a fost redus cu 9%. Vitamina K1 nu a avut nici o influență asupra acestor studii.

2. Vitamina K2 îmbunătățește sănătatea oaselor
Osteoporoza este o problemă comună în țările occidentale și este mai frecventă în rândul femeilor vârstnice și crește riscul de fracturi. Vitamina K2 stimulează activitatea de legare a calciului cu două proteine ​​numite Matrix gla și osteocalcin, care ajută la construirea și menținerea unei structuri osoase sănătoase. Pe scurt, vitamina K2 este necesară pentru a ajuta calciu și alte minerale să se lege de matricea osoasă pentru a întări oasele. Un studiu de 3 ani, care a inclus 244 de femei din menopauză, a constatat că cei care au consumat suplimente de vitamina K2 au avut o densitate mai scăzută a densității minerale osoase legate de îmbătrânire. Studiile pe termen lung ale femeilor japoneze au arătat beneficii similare, chiar dacă au făcut-o cu doze foarte mari. Din cele 13 studii, doar unul nu a reușit să arate o îmbunătățire semnificativă. Șapte dintre aceste studii au constatat că vitamina K2 a redus fracturile vertebrale cu 60%, fracturile de șold cu 70% și restul fracturilor nevertebrate cu 81%. Conform acestor descoperiri, japonezii recomanda oficial suplimentarea cu vitamina K2 pentru prevenirea si tratamentul osteoporozei.

3. Vitamina K2 susține sănătatea orală
Chiar dacă nu există studii la om pentru a testa aceste lucruri în mod direct, studiile efectuate la animale arată că vitamina K2 poate avea efecte asupra sănătății dentare. Una dintre principalele proteine ​​implicate în sănătatea dentară este osteocalcinul, aceeași proteină care este critică pentru metabolismul osos și este activată de vitamina K2. Osteocalcinul declanșează un mecanism care stimulează dezvoltarea de noi dentine, țesut calcificat sub smaltul dintelui. Vitaminele A și D joacă un rol important în acest proces, în sinergie cu vitamina K2. Dr. Weston A. Price susține de asemenea că vitamina K este vitală pentru remineralizarea dinților și prevenirea cariilor.

4. Vitamina K2 reduce riscul de cancer
Două studii clinice au sugerat că vitamina K2 reduce reapariția cancerului la ficat și crește timpul de supraviețuire. Un studiu observator care a inclus 11.000 de bărbați a constatat că un aport ridicat de vitamină K2 a fost asociat cu o reducere cu 63% a riscului de cancer de prostată, în timp ce vitamina K1 nu a avut efect. Un studiu din 2003 a demonstrat beneficiile vitaminei K2 în încetinirea dezvoltării cancerului pulmonar și a celulelor leucemice. Vitamina K2 afectează, de asemenea, capacitatea celulelor canceroase de a stimula creșterea tumorală.

Boala cardiovasculară și osteoporoza:

Acestea sunt principalele cauze ale mortalității și dizabilității în întreaga lume, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.
Persoanele care suferă atât de boli cardiovasculare, cât și de osteoporoză suferă de o lipsă de calciu.
Calciul a fost găsit depus pe pereții vaselor de sânge – ducând la artere rigide și fragile – fiind insuficient în oase și afectând astfel rezistența și densitatea acestora. Prin urmare, nu este suficient să se consume cantitatea necesară de calciu – necesită, de asemenea, o distribuție și utilizarea adecvată a mineralelor în organism.
O cantitate mică de calciu poate duce la oasele libere, iar o cantitate mai mare îmbunătățește sănătatea oaselor, dar duce la calcificarea arterelor, ducând la o circulație slabă a sângelui, cu un risc crescut de evenimente cardiovasculare.
Acest efect este cunoscut sub numele de „Paradox de calciu”.
Conform ultimelor studii, calcificarea arterială și deficitul de calciu în oase pot fi rezultatul deficienței vitaminei K2 din cauza unei diete inadecvate.

Cine vă recomandăm să administrați MenaQ7
Persoanele care prezintă factori de risc:
– pentru demineralizarea oaselor, osteoporoza (în special femeile aflate în premenopauză și menopauză)
– pentru tulburări cardiovasculare
– copiii în sezonul de creștere
Persoanele cu afecțiuni ale măduvei osoase sau calcificări arteriale pentru o utilizare eficientă a calciului în organism.