Care este diferenta dintre Uleiul de peste si Uleiul de ficat de cod?

Suplimentele Omega-3. Unde sa încep?

Există literalmente mii de mărci diferite de la care am putea alege. De unde știi care dintre ele sunt bune, pure și merită banii tăi?

Iată câteva lucruri la care trebuie să vă uitați atunci când găsiți un supliment de ulei de pește pur.

1. Cele două tipuri de uleiuri de pește:

Este important să știți că există două tipuri de produse „ulei de pește„. Există ulei de ficat de cod și ulei de pește. În timp ce uleiul de ficat de cod este alcătuit din ficat de cod, uleiul de pește se face din întregul pește sau din carne. Deci, care este diferența?

Principala diferență se găsește în substanțele nutritive. Uleiul de ficat de pește are mai puțin acizi grași omega-3 și continand mai mult vitamina A și D. În timp ce uleiul de pește este bogat în acizii grași omega-3, cum ar fi EPA și DHA, dar nu conține o cantitate mare de vitamine.

2. Verificați valoarea TOTOX.

TOTOX, de asemenea cunoscut sub numele de oxidare totală, reprezintă starea generală de oxidare a produsului. Cu cât este mai mare valoarea TOTOX, cu atât produsul s-a deteriorat mai mult. În consecință, trebuie să fiți întotdeauna în căutarea valorilor LOW TOTOX.

De fapt, este absolut esențial să vă asigurați că uleiul de pește pe care îl luați nu are valori ridicate ale TOTOX. De ce? High TOTOX promovează leziuni oxidative și crește inflamația, ambele fiind factori de risc pentru aproape toate bolile moderne.

Deci, cum este calculat TOTOX? Se calculează cu următoarea formulă: 2 (PV) + AV = TOTOX.

PV reprezintă valoarea peroxidului și reprezintă o măsură a gradului de randament al uleiului. În termeni ușor de înțeles, acesta vă spune, în general, cât de bun este procesul de producție (numărul mai mic este egal mai bun).

AV reprezintă valoarea anisidinei și este un compus produs atunci când produsul se descompune. În principiu, vă spune cât de bine a fost stocat produsul.

AI GRIJĂ! Unele companii trișează atunci când calculează valoarea TOTOX a produsului lor. Acest lucru se face prin modificarea formulei, astfel că cel mai bun mod de a vă asigura că obțineți TOTOX-ul potrivit este calculându-l singur.

In cazul uleiului Eqology, valoarea TOTOX este egala cu 4. Avand siguranta ca vorbim de un produs pur, valoarea fiind cea mai mica posibila de pe piata actuala.

3. Există metale sau poluanți?

Unele companii afirmă că produsele lor nu conțin metale și poluanți. Dar cum putem fi siguri că spun adevărul? Nu putem. Totuși, cel mai bun lucru posibil este să aflăm dacă peștele folosit în producție este sau nu din ape poluate sau nu.

Un studiu al capsulelor de ulei de pește vândut de 45 de companii de suplimente a confirmat că există o mare diferență în ceea ce privește puritatea produselor datorita poluarii. Studiul a constatat că principalii poluanți din suplimentele de ulei de pește subt bifenilii policlorurați (PCB) și un produs de degradare a
diclorodifeniltricloretanului (DDT).

Vestea bună este că studiul a constatat, de asemenea, că suplimentele obținute din peștii capturați în apele mai curate au avut tendința de a avea concentrații mai scăzute de poluanți toxici.

În concluzie, asigurați-vă că peștele este din apele „curate” și nu aveți încredere în companiile care:

Nu fac publicitate de unde provine peștele. Nu fac publicitate pentru produsele lor afirmand ca sunt fără toxine și poluare.
In cazul uleiului Omega 3 Eqology, este un fapt cunoscut de toata lumea ca Norvegia ocupa clasamentele principale in cazul celei mai pure si curate ape.

3. Alegerea capsulelor sau lichidelor?

Atunci când alegeți un ulei de pește, puteți alege fie un ulei lichid, fie un ulei capsule. Indiferent dacă considerați uleiul de pește capsule ca fiind un ulei de pește pur, vă voi lăsa pe voi sa concluzionati.

Există dezavantaje și dezavantaje pentru ambele părți.

Uleiurile capsulate tind să fie fără gust și ușor de luat. Pe de altă parte, rata de absorbție variază de la 30-50%. În plus, uleiurile capsule conțin, în general, cantități mai mici de omega-3 pe doză, ceea ce îl face mai puțin rentabil. Astfel desi poate la o prima impresie pretul poate parea mai mic, pentru a da randamentul maxim si a asigura necesarul zilnic sunt necesare mai multe capsule, astfel e vorba de terminarea lor in termen scurt.

Este de remarcat faptul că capsulele sunt de obicei făcute din gelatine pe bază de animale și colagenuri. Dacă acest lucru este un lucru pe care doriți să-l evitați, alegeți un ulei de pește lichid.
Uleiul de peste lichid poate parea mai greu de inghitit pentru unii, insa acest lucru nu ar trebui sa fie un impediment deoarece un ulei de pește bun și pur ar trebui să fie fără gust (dacă nu se adaugă aromă).

Cu toate acestea, spre deosebire de uleiurile incapsulate, uleiurile lichide au o rată de absorbție mai ridicata de 98%, făcând-o astfel o alegere mai eficientă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.